• Voor 23:59 besteld morgen in huis
  • 100 dagen uitproberen, gratis retourneren
  • Het #1 waterontharder alternatief

GOOTSTEEN ONTKALKEN

We kennen het allemaal wel, na een lange dag heb je echt geen zin meer om de afwas nog te doen. Je laat je vaat daarom even een nachtje in de gootsteen staan. Maar na verloop van tijd ziet je gootsteen er wel heel vies en dof uit. Tijd om hem eens goed en grondig schoon te maken dus. Maar… hoe doe je dat nou eigenlijk? Geen zorgen, wij leggen het je uit.

HUIS-, TUIN- EN KEUKENMIDDELTJES

Natuurlijk kun je naar de dichtstbijzijnde supermarkt rennen om de duurste schoonmaak- en ontkalkingsmiddelen aan te schaffen. Maar het schoonmaken van je gootsteen kun je ook prima doen met de volgende items die je waarschijnlijk al in je kast hebt staan. Klaar voor? Let’s go!

SCHOONMAAKAZIJN

Dat we deze noemen moet eigenlijk geen verrassing zijn. Schoonmaakazijn is namelijk een wondermiddel voor heel veel huishoudelijke probleempjes. Om je gootsteen goed schoon te krijgen is het belangrijk om eerst te zorgen dat je eventuele etensresten wegspoelt. Vervolgens kook je wat schoonmaakazijn in een pan. Daarna pak je een microvezeldoekje en wat afwasmiddel en sop je hele gootsteen in. Dit mengsel laat je een aantal uur intrekken. Vervolgens spoel je de gootsteen schoon met gewoon water et voilà, zo goed als nieuw!

BAKING SODA

Ben je een grote bakliefhebber? Dan heb je zeker weten baking soda in huis. Dit keer gebruik je het echter niet in je taarten recept. Voor diegene die niet zondags naar Heel Holland Bakt kijkt: baking soda is een wit, kristalvorming poedertje waarmee je de lekkerste baksels maakt, maar dus ook je gootsteen heerlijk schoon krijgt.

Strooi om te beginnen twee eetlepels baking soda in je gootsteen en wrijf dit met een doek goed in. Vervolgens pak je de hierboven genoemde schoonmaakazijn en dit giet je over het oppervlak. Je zult zien dat het begint te schuimen. Laat dit zo’n 10 minuten zitten en spoel je gootsteen daarna schoon.

VLOEIBARE GROENE ZEEP

Oke, we geven het toe. Deze laatste optie is niet ideaal. Dit geintje moet je namelijk elke drie tot vier weken herhalen. De bedoeling is dat je je gootsteen dus maandelijks inwrijft met vloeibare groene zeep. Doe dit totdat hij weer glimt.

NOG STEEDS EEN DOFFE WASBAK?

Heb je alle tips hierboven geprobeerd en houd je een doffe gootsteen? Dan heb je waarschijnlijk last van hardnekkige kalkaanslag en dan ben je verder van huis. Kalkaanslag laat zich namelijk niet zo makkelijk verwijderen. Gelukkig hebben we nog wel wat trucjes achter de hand.

SCHOONMAAKAZIJN, AGAIN

Mocht je gootsteen nou niet goed schoon geworden zijn door de schoonmaakazijn en het microvezeldoekje, dan kun je proberen een mengsel met water te maken. Zorg ervoor dat je mengsel uit 1/3 azijn en 2/3 water bestaat. Vul je gootsteen allereerst 2/3 met kokendheet water en vul de rest aan met schoonmaakazijn. Dit laat je een nachtje weken. De volgende dag laat je het mengsel weglopen en ga je met een stevige doek overheen. Je zult zien dat je nu weer een blinkende gootsteen hebt.

VOORKOMEN IS BETER DAN GENEZEN

Kost dit je nou allemaal te veel tijd en heb je helemaal geen zin om elke maand met je handen in het sop te staan? We’ve got you. Om nooit meer te hoeven dealen met kalkaanslag, is het belangrijk dat je het probleem bij de bron aanpakt. De kalk in je leidingwater. Dat klinkt moeilijker dan het is. Bij Waterontharder4u.nl hebben we namelijk een antikalk systeem ontwikkeld die ervoor zorgt dat calcium en magnesium zich niet meer met elkaar kunnen mengen. Dit komt door de twee sterke magneten die in het apparaatje verwerkt zitten. We noemen hem de Amfa4000.

AMFA4000 INSTALLEREN

Nu horen we je al denken ‘Dat gaat me zeker flink wat knaken kosten?’ Nou nee, de Amfa4000 kost slechts € 169,-. En je kunt hem helemaal zelf installeren door middel van die tiewrap die we er al voor je bij hebben gedaan. Bekijk hier hoe je de Amfa4000 moet installeren.

BESTEL DE AMFA4000 NU

Ben je klaar met de kalkaanslag in je huis? Bestel dan nu de Amfa4000 en begin morgen al met het voorkomen van nieuwe kalkaanslag.

Waar bent u naar op zoek?